Odp: Ulubione książki i filmy
[quote=justyna]może wymiana przeczytanych książek... [/quote]
myślę ,że to jest bardzo dobry pomysł :-)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[quote=justyna]może wymiana przeczytanych książek... [/quote]
myślę ,że to jest bardzo dobry pomysł :-)
ja nie kupuję książek, ostatnie nabytki to z konkursów, a jak już coś mam to oddaję do biblioteki, której jestem częstym gościem
ja kupuję te ksiązki, które naprawdę się mi podobają i chcę je mieć by móc przeczytać ponownie
Ja też jestem częstym gościem w bibliotece!
Może któraś się skusi - zrobiłam porządki wiosenne w szafie i w biblioteczce Wszystkie książki są w bardzo dobrym stanie - niektóre są nowe. Ceny niskie, do uzgodnienia
1. polsko francuski i francusko polski słownik minimum, format kieszonkowy, wydawnictwo wiedza powszechna,1964, red. Anna Jedlińska i Dorota Słomska
2. Montedidio, Erri De Luca, wyd. WAB - subtelna, prosta historia o zwykłych ludziach i niewymyślnym życiu, dotykająca jednak spraw najważniejszych. Pachnąca siarką i rybami, Wezuwiuszem i Zatoką Neapolitańską. Nowa!
3. NADCIŚNIENIE TĘTNICZE zarys patogenezy, diagnostyki i leczenia, Andrzej Januszewicz, wydawnictwo: MP, 2007 (jedyny mankament, to podpis na jednej ze stron na początku)
4. Warszawa i okolice. Atlas Wolnego Czasu
- plany miast i map Warszawy i okolic
- informacje o możliwościach ciekawego spędzenia wolnego czasu
- miejsca i atrakcje z uwzględnieniem potrzeb osób w różnym wieku, o różnych możliwościach i zainteresowaniach, z rodzinami lub bez
- przybliżone koszty wybranych atrakcji
- miejsca znane, ale także mniej popularne
5. Goran Bregovic szczęściarz z Sarajewa - nie jest to tylko biografia muzyka, ale w jego historię wpleciona opowieść o kraju, którego już nie ma.
6. "Czerwony Kapturek" braci Grimm, ilustracje Kveta Pacovska, tłumaczenie: Wojciech Samborski. Nowa!
7. Wystarczy że jesteś, Małgorzata Gutowska-Adamczyk. Autorka jest laureatką nagrody "Książka Roku 2008", przyznawanej przez Polską Sekcję IBBY, za powieść "13. Poprzeczna" Nowa!
8. Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw, autorzy: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow, Beata Przygoda. Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie PZWL 1999
9. "Dieta osobowości" z opisu: to rewolucyjne podejście do kontroli wagi - podejście oparte na typach osobowości.
10. International action against racism, xenophobia, anti-semitism and intolerance in the osce region, A comparative study, September 2004
11. Przeciwdziałanie dyskryminacji z powodu orientacji seksualnej w świetle prawa polskiego oraz standardów europejskich pod redakcją Krzysztofa Śmieszka, Kampania przeciw homofonii, Warszawa 2006
12. Wielkanoc w Kisielicach Małych Joanna Krzyżanek, Wydawnictwo: Diecezjalne Sandomierz 2007. Dzięki proponowanej książce oprócz tradycji związanych z Wielkanocą dowiemy się jak upiec świąteczny mazurek, przygotować baranki z masła czy puchate kurczaczki na wielkanocny stół. Nowa!
13. Wiedza o społeczeństwie, Roman Ossowski i Janusz Rulka, podręcznik dla szkół średnich, Polska oficyna wydawnicza BGW 1996
14. Artur Schopenhauer – o samobójstwie i inne pisma pomniejsze, wydawnictwo A, 2000. Wybrał, przełożył i wstępem opatrzył Grzegorz Sowiński.
15. Homo – Zodiacus, Leszek Weres. Książka niesie przesłanie, że sfera kulturowej działalności człowieka ma swoje kosmobiologiczne podłoże i uzasadnienie.
16. Podanie o miłość : opowiadania. Różne oblicza miłości w opowiadaniach Katarzyny Grocholi.
17. Stres kobiecy : jak radzić sobie ze stresem w latach dziewięćdziesiątych, Georgia Witki. Autorka opisuje źródła stresu, jego wpływ na organizm i wypróbowane sposoby radzenia sobie z problemami życia rodzinnego i zawodowego współczesnych kobiet.
18. Zbyt głośna samotność, Hrabal, przekł. Piotr Godlewski
19. Spod Wilna na Syberię, Henryk Libich, Warszawa 1990. wspomnienia żołnierza AK Okręgu Nowogródzkiego Nów z pobytu w sowieckich więzieniach i obozach katorżniczych w latach 1944 – 1956
20. Ty nic nie rozumiesz! Kobieta i mężczyzna w rozmowie. Deborah Tanner. Wydawnictwo WAB 1994
21. NADCIŚNIENIE TĘTNICZE zarys patogenezy, diagnostyki i leczenia
Autor: Andrzej Januszewicz, Wydawnictwo: MP, 2007
22. Nie zmarnowac młodości, ks. Krzysztof Pawlina, wyd. Sióstr Loretanek Warszawa 2000 - to tryptyk rozważań mających pomóc młodym w przeżyciu młodości
23. Okresy literackie, praca zbiorowa pod redakcją Jana Majdy Wydawnictwa szkolne i pedagogiczne, wydanie czwarte, Warszawa 1990
24. Astma oskrzelowa – Peter J. Barnes, Simon Godfrey, tłumaczenie i adaptacja Bernard Banaszek, Urban&Partner 2000
stan idealny
25. Mrok w Sethanon – opowieść o wojnie światów tom czwarty, Raymond E. Feist tłumaczył Mariusz Trelak, wyd. Zysk i s-ka, Poznań 1997
26. Mikrobiologia i parazytologia lekarska – podręcznik dla średniego szkolnictwa medycznego Zbigniew Anusz, PZWL 1990
Zapraszam do czytania.... pracuję nad dalszą częścią... co sądzicie o tym?
[url]http://www.kobieta.byc.pl/index.php?page=651&id=4987[/url]
A ja nareszcie po Zmierzchu dorwałam książkę która nie nudzi. Polecam tym, któtym Zmierzch był bliski, seria: Naznaczona
[quote=emilia_s292]Zapraszam do czytania.... pracuję nad dalszą częścią... co sądzicie o tym?
[url]http://www.kobieta.byc.pl/index.php?page=651&id=4987[/url][/quote]
wow... ciekawe
[quote=pinkmause]A ja nareszcie po Zmierzchu dorwałam książkę która nie nudzi. Polecam tym, któtym Zmierzch był bliski, seria: Naznaczona [/quote]
O, mam tą książkę, choć jeszcze nie zaczęłam czytać. Kiedyś była mowa o Salvatore - ja właśnie jestem na etapie pochłaniania całego sezonu serialu ach!
Ja coś ostatnio nie mam głowy do czytania i nie mam czasu...
ja mało czytałam, bo codziennie wieczorem oglądałam Pamiętniki Wampirów, ech... normalnie zakochałam się i aż żałuję, ze nie jestem nastolatką i mi nie przystoi ...
[quote=agf]ja mało czytałam, bo codziennie wieczorem oglądałam Pamiętniki Wampirów, ech... normalnie zakochałam się i aż żałuję, ze nie jestem nastolatką i mi nie przystoi ... [/quote]
Serial i ja oglądam, ale ksiązki pod tym samym tytułem nie "strawiłam", jest beznadziejna.
Książki nie czytałam, a powiem szczerze, że zachęcona serialem miałam zamiar. Póki co czekam na wrzesień, na drugą serię, a od czasu do czasu zerkam sobie w stare odcinki na mojego ulubionego bohatera
za kim jesteście dzisiaj: za Niemcami czy Hiszpanią?
Tylko i wyłącznie za Hiszpanią, chociaż moim zdaniem wygrywają Niemcy jak nic.
Justynko, zapraszamy do dodawania ogłoszeń w rubryce Zamienię/oddam:
[url]http://urodaizdrowie.pl/ogloszenia?kat_id=84[/url]
[quote=admin]Justynko, zapraszamy do dodawania ogłoszeń w rubryce Zamienię/oddam:
[url]http://urodaizdrowie.pl/ogloszenia?kat_id=84[/url][/quote]
dziękuję
sporo tego mam, bo (nie)stety mam półki na książki na całej wielkiej ścianie w pokoju
Ja tyle miałam książek i wszystko oddałam za darmo do biblioteki, było tego z 4 kartony duże.
To widać że lubisz czytać...
To były książki z dzieciństwa, lektury szkolne, bajki z serii-mamo to ja i inne, a ze robiłam remont, to wszystko poszło do biblioteki.
Stało to tylko w piwnicy i zawadzało, a niech teraz inne dzieci i młodzież korzysta.
Mojej małej by się przydały bo uwielbia książeczki. A teraz masz jakieś ciekawe książki?
Nie mam żadnych.
Już nie lubisz czytać?
ja wciąż znoszę nowe do domu.... dobrze, że mamy dużo półek
Ja też uwielbiam je mieć...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź