Odp: Zupy ...
cukinia też pycha... ale cukinię kroi się w kostkę, a dynia się dziabdzia więc jest jakby taką podstawą leczo, w której pływają pozostałe składniki, nie da się jej pokroić i ugotować w kostkę
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
cukinia też pycha... ale cukinię kroi się w kostkę, a dynia się dziabdzia więc jest jakby taką podstawą leczo, w której pływają pozostałe składniki, nie da się jej pokroić i ugotować w kostkę
jednym słowem idealna do rissotto
bo cukinię trzeba rozgotować mocno, żeby był taki efekt
A ja dzisiaj gotuje krupnik...
ja odhrzewam wczorajszy krupnik , a dzieci jak zawsze w szkole jedzą , ja dopiero robie coś na podwieczorek , no chyba że głodne, tak bywa najczęściej , bo teraz rosną i jedzą najwiecej!
Moja córka uwielbia zupy ale za to mój mąż zje ale po godzinie już szuka czegoś do jedzenia...
tak, drugie danie bardziej treściwe! A na mnie naleciała ochota na leniwe na słodko!
Takie z serem na słodko? Tez lubię...ostatnio robiłam małej z serkiem Danio...
Tak ale ja robię z twarogiem na słodko kroje jak kopytka i podaje ze śmietaną, pycha! Ale tez można z tego ciasta , też smażyć placuszki, ja nazywam to danie '' serniczki''
Oczywiście te słodkie gotuje na wodzie! a placuszki smażę na oleju
OOOOOOOOOO jako placuszki to nie próbowałam....będę musiał spróbować...
ja robię tylko na słono, lepiej nam smakują
a zupka dzisiaj tradycyjna - pomidorowa z ryżem
[quote=emilia_s292]OOOOOOOOOO jako placuszki to nie próbowałam....będę musiał spróbować...[/quote]
spróbuj będą smakować na pewno , dzieciaki uwielbiają!
Lubię pomidorową....
Ja też, ale ja z ryżem robię!
dzisiaj mam z ryżem
osobiście wolę z makaronem albo lanym ciastem, ale dla Mimi zrobiłam z ryżem (Mimi = Dominik - mój syn)
A ja wolę z ryżem.....a ja mam ochote na taką kwaśną ogórkową...
ogórkowa też jest dobra!
Dziś na obiad pomidorowa! zapraszam Cie adminie!
a ja dziś będę miała ogórkową
mniam
ogórkowa też dobra i kwaśna! lubię!
a u mnie grochówka, już pachnie
mOJA MAŁA nie lubi grochowej......ja na jutro zaplanowałam kapuśniak taki jak w tej komedi z Louisem De Funnesem "kapuśniaczek" czyli ze słodkiej kapusty
a ja ostatnio zrobiłam "bigos" z pekińskiej z przecierem pomidorowym
Emilka zrób z ciecierzycy - w smaku jest podobna, ale nieco delikatniejsza! może zje?
Ostatnio edytowany przez justyna (2010-02-01 14:04:32)
bigos z pekińskiej? nigdy nie robiłam czas wypróbować coś nowego
[quote=biedroneczka4]bigos z pekińskiej? nigdy nie robiłam czas wypróbować coś nowego[/quote]
ano
takie eksperymentalne danie
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź