Temat: Szalone wakacje
Co myślicie o podróżowaniu autostopem? Czy jest to bezpieczna forma transportu czy raczej wybieracie co innego?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co myślicie o podróżowaniu autostopem? Czy jest to bezpieczna forma transportu czy raczej wybieracie co innego?
Sama bym się na coś takiego nie porwała, ale w jakiejś grupie to czemu nie:)
W grupie to czemu nie, ale osobiście z reguły i tak wybieram najczęściej takie połączenia - są pewne i bezpieczne.
Fajna opcja jeśli ktoś jest odważny!
W grupie trudno tak podróżować. Łatwiej parą.
A ja co roku jeżdżę gdzieś za granicę
Ostatnio nawet zastanawiam sie czy z tym biurem podróży nie jechać w jakieś egzotyczne miejsce ![]()
Super to wszystko się prezentuje
Moim zdaniem jak najbardziej warto na to zwrócić uwagę ![]()
Zerknijcie sobie jeszcze na ofertę obozów ![]()
Wolę jak jeździmy własnym samochodem. Wygodniej. A żeby obniżyć koszty podróży to na blablacar można kogoś znaleźć ![]()
Też jestem zwolenniczką jeżdżenia na wakacje samochodem. Czasem jak lecę na wakacje w ciepłe miejsca to wtedy wynajmuję samochód, bo nie lubię siedzieć w jednym miejscu. Polecam np. zwiedzanie Krety samochodem bo pomimo, iż jest to wyspa to ma wiele niesamowitych miejsc, które warto zobaczyć, a samochód dojedzie do każdego zakamarka. Kreta ma wiele pięknych rajskich plaż, które nie dało by się zobaczyć gdyby nie samochód.
Ja zdecydowałabym się na takie wakacje, ale nie sama ![]()
Wakacyjna podróż autostopem to na pewno świetna przygoda. Nie każdemu jednak ten sposób podróżowania odpowiada. ja np. wolę wycieczki zorganizowane. Najlepiej objazdowe by móc na nich jak najwięcej zobaczyć i poznać dany kraj. W tym roku wybieram się do Petersburga z z Wytwórnią Wypraw. Ciekawa jestem tego miasta i jego atrakcji, które będziemy zwiedzać. Wycieczka jest 7 dniowa więc myslę, że uda się obejrzeć i poznać wszystkie jego zakątki przewidziane w planie zwiedzania.
mnie się marzą wakacje od 3 lat i jakoś nigdy nie udało się odłożyć, bo a to jakieś urodziny 18 chrześniaka, a to komunie, jakieś nagłe wydatki. Teraz powiedziałem koniec, biorę kredyt i jadę na wakacje do Grecji, zawsze chciałem tam być, zwiedzić ,odpocząć, poznać kulturę i kuchnie w tym roku sobie nie odpuszczę.
Kumple mojego brata autostopem dojechali do Chin. To dopiero trzeba odwagi.
Moim zdaniem jednak to zbyt duże ryzyko. W końcu nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, a ostatnio dużo się słyszy o nieciekawych przypadkach.
Kiedyś spędzałam wakacje autostopem, ale po tym, jak kierowca zostawił nas w jakiejś dziurze i musiałyśmy pieszo iść 30 km do najbliższego miasta, skutecznie sobie wybiłam to z głowy. Teraz co roku skrzykujemy się w kilku znajomych, zgrywamy urlopy w jednym czasie i wybieramy się w jakieś egzotyczne rejony. Byliśmy już na Malediwach, w Kazachstanie, teraz zastanawiamy się jeszcze, jaki kierunek obrać. Z tego artykułu wynika, że popularna będzie Dominikana i Indonezja
Ja wybieram się w tym roku z rodziną nad polskie morze, zawsze decydowaliśmy się na wycieczki zagraniczne, tym razem zostajemy w kraju, chociaż ceny pewnie będą wysokie. Myśleliśmy o wynajęciu domku letniskowego w Rogowie. Okolica dosyć ciekawa, dużo atrakcji turystycznych wokoło, poza tym jest blisko do Kołobrzegu.
A ja w tamte wakacje poznałam kajakarstwo
Spływ - tak wyglądają moje plany na najbliższe wolne ![]()
Jeżeli chcecie przeżyć na prawdę szalone wakacje to polecam wam Wyspy Kanaryjskie. Możecie tam liczyć na wieczne słońce, rajski relaks i mnóstwo atrakcji
Np. na Teneryfie znajdziecie pełno parków rozrywki, aquaparków, klubów i innych atrakcji. Pozwiedzacie tam piramidy, wulkan Pico del Teide i inne ciekawe atrakcje przyrodnicze. Jeżeli obierzecie ten kierunek to polecam wam apartamenty , ulokowane w świetnym miejscu i posiadające bardzo wysoki standard ![]()
Polecam Sardynię ![]()
Dla mnie wymarzonym miejscem jest Korfu
Ostatnio poczytałam sobie te artykuły i mocno mnie wzięło, żeby się tam wybrać:
Ostatnio edytowany przez DonKisiello (2017-06-18 12:45:26)
Moim zdaniem wyjazd kamperem to istne szaleństwo
Nie ma według mnie nic lepszego
Tu jest np. dość ciekawa Moim zdaniem warto się im przyjrzeć ![]()
Ja mam na oku domki w Rogowie ten obiekt ma basen, jest plac zabaw dla dzieci, do plaży jest niedaleko. Moim zdaniem warto decydować się na pobyt w mniejszej miejscowości, dzięki temu można wypocząć, bo nie ma tam tyle turystów.
Ja lubię wakacje za granicą.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź