Temat: Krem ,czy baza?
Co bardziej polecacie?Krem czy bazę pod makijaż??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co bardziej polecacie?Krem czy bazę pod makijaż??
W młodszym wieku wystarczy baza, ale dla kobiet 30+ niezbędny jest już krem, żeby dostarczać wartości odżywczych cerze przez cały dzień.
A jakie bazy polecacie???Coś,co nie zapycha.Jakiej firmy?
Przez wiele lat stosowałam tylko i wyłącznie kremy pod makijaż i w zupełności mi to wystarczało. Niestety krem, którego teraz używam kompletnie nie nadaje się pod makijaż, bo podkład się na nim wałkuje i nie rozprowadza się równomiernie i dlatego chcę zacząć stosować bazy pod makijaż. Zastanawiam się nad tą ofertą , bo słyszałam, że produkty tej marki są bardzo dobrej jakości, a ich cena w tym sklepie jest zdumiewająco niska. Może któraś z Was stosuje lub stosowała produkty Paese i mogłaby mi napisać swoją opinię o niej?
U mnie Artdeco w ogóle się nie sprawdził.Polecam bazę Max&More uwielbiam ją.A kosmetyków w linku w ogóle nie znam,może warto spróbować
Ja stosuję krem.
Moim zdaniem i krem i baza mają inne zadanie, więc powinno się ich stosować jako coś za coś. O ile krem sprawdzi się jako baza, np. hydrosense z oeparola, fajny lekki, wygładza, nawilża i ma filtr przeciwsłoneczny. A baza ma tylko przygotować "podłoża" i żadnych wartości odżywczych czy pielęgnacyjnych dla skóry raczej nie ma.
A może takie lekkie kremy nawilżające ? Co Wy na to? To chyba wystarczy, prawda?
Ja używam codziennie kremu przed nałożeniem podkładu. Ale szczerze powiem, że jeszcze nigdy nie używałam bazy musze wypróbować, czy lepsza jest baza
Na co dzień jak najbardziej wystarczy krem. Tylko on zawiera substancje, które odpowiednio zadbają o twarz. Natomiast przed wyjściem jak najbardziej baza
Ja najbardziej lubię baze z serum emani, dzięki niej nie świeci mi się twarz. Na noc za to zdecydowanie krem
Na co dzień używam kremu, ale jeśli zależy mi na dłuższym utrzymaniu efektu to zdecydowanie baza. Stosuję tonizującą od Kobo, to mój nr 1 wśród tego typu kosmetyków:
[img]//i66.tinypic.com/24zc1o7.jpg[/img]
Ja stosuję kremy Mixę
A ja różnie ale pilnuję zawsze żeby jednak były z filtrem] bo słońce mi najwyraźniej szkodzi
Ja na codzień stosuję kremy, jakieś lekkie, nawilżające, po których skóra się nie świeci, ale przed duzymi wyjściami, to jednak używam bazy, zeby całość lepiej wyglądała i trzymała się.
Ja używam bazy z Inglota Zdecydowanie lepiej mi się trzyma na niej makijaż i jest leciutka więc nie czuje jej na twarzy
Ja na co dzień używam kremu, a bazy nawet nie mam;-) Moim zdaniem ona jest niezdrowa dla cery, pełna sylikonów i chemii.
Ja stosuję dokładnie tę bazę - Super wygładza buzię i jest taka delikatna. A druga rzecz to baza jest naprawdę wydajna, opakowanie wystarcza mi na dłuuugo.
Może się mylę ale przecież i krem i baza mają inne zadanie, jeżeli chodzi o twarz
Dobry krem nawilżający lub normalizujący, w zalezności od cery i tyle wystarczy. Jeśli skóra jest zadbana, to nie potrzebuje bazy żeby makijaż się trzymał.
zalezy od okazji i od wieku, starsze panie mogą potrzebować np. bazy wypełniającej zmarszczki.
Mi ostatnio znajoma mówiła że pod makijaż w ogóle świetnie się sprawdzają te świetnie wyrównują koloryt i bardzo dobrze też nawilżają skórę
Ja stawiałabym na krem Baza jest bardziej dla osób w podeszłym wieku, którzy mają naprawdę spory problem z cerą (zmarszczki etc.).
Krem być musi. Moim zdaniem bezwzględnie. Natomiast baza przydaje się, gdy chcemy mieć trwalszy makijaż na jakąś okazję i mamy czas, żeby trochę dłużej się picować.
Przez kilka dni pod rząd używałam bazy i przesuszyła mi skórę Szczególnie pod oczami w efekcie czego pojawiły się zmarszczki których wcześniej nie było... Tak więc baza tylko na specjalne okazje...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź