Odp: Krem ,czy baza?
Ja stosują krem pod makijaż. Próbowałam stosować bazę ale również wysuszała mi skórę.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja stosują krem pod makijaż. Próbowałam stosować bazę ale również wysuszała mi skórę.
bazy zazwyczaj zapychaja cere, wiekszosc jest oparta na silikonach...ja na noc stosuję olejek ananbelle wielofunkcyjny, rano cera wygląda mega swiezo i dobrze, a potem krem nawilzajacy z la roche posay i dopiero podklad:)
hej
Krem zawsze musi byc, bo bez nawilzenia nie ma dobrego makijazu,a baze stosuje partiami, zaleznie od problemu - zazwyczaj wygladzajaca, zeby podklad nie wchodzil w pory. Porzadny demakijaz i oczyszczanie i nie mam problemu z zapychaniem mimo ze stosuje silikonowe bazy
Najlepiej używać dobrego kremu, który porządnie nawilży... bazy pod makijaż w sumie nic nie dają, a niekiedy kosztują majątek!
Oczywiście, że baza, kremy są zazwyczaj bardziej tłuste.
Wszystko zależy od składy podkładu jaki nakładamy na krem lub bazę
zawsze używałam kremów, ewentualnie olejków, teraz mam krem w formie żelu nawilżający i też spoko się sprawdza i nie roluje anni nic
Baza to fajna opcja. Makijaż jest wtedy trwalszy i trzyma się dłużej
Po nałożeniu bazy w żelu buzia robi się taka gładka i milutka w dotyku. Sam krem nie daje takiego efektu.
Polecam bazę ultra underbase. Dobrze utrzymuje podkład a przy okazji świetnie nawilża skórę.
Tylko krem!
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź