Forszmak

30 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

20 dag pieczonej cielęciny, 20 dag ugotowanych ziemniaków, 2 wymoczone i sprawione śledzie, 3 jabłka, 10 dag śmietany, 6 dag masła, 4 jajka, 1 cebula (10 dag), 2 łyżeczki przyprawy Kucharek Smak lata, gałka muszkatołowa Prymat, sól, pieprz czarny mielony Prymat, ziele angielski Prymat

Mięso drobno posiekać, dodać przetarte ziemniaki. Śledzie posiekać, jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki połączyć i ucierać w misce, dodając na przemian jajka, przyprawę Kucharek, śmietanę, pieprz i gałkę muszkatołową Prymat, 2 łyżki tartej bułki.

Naczynia żaroodporne wysmarować masłem i wysypać tarą bułką, włożyć masę i zapiec 30-40 min w temperaturze 180 stop. C.

Potrawa przypomina pasztet.

źródló: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz