Flaki z żołądków drobiowych na ostro w/g Macieja Kuronia

14 stycznia 2011,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1kg żołądków drobiowych indyczych
3 marchewki
pietruszka
pół selera
czosnek 5 ząbków
2 cebule
kostka rosołowa
przyprawy: imbir, gałka, papryka ostra, szczypta chilli, pieprz, sól, kilka kropel sosu sojowego

Żołądki  umyć, osuszyć, pokroić w wąskie paseczki. Namoczyć w wodzie przez 30 minut, potem odlać wodę i tak 3 razy (po pół godziny). Na patelni podsmażyć na oleju z dodatkiem łyżki masła cebulę i czosnek zmiażdżony. Żołądki przełożyć do garnka i zalać wodą z bulionem. Na dużych oczkach zetrzec warzywa, które tez podsmażyć na oleju, całość dodać do żołądków. Dodać przyprawy.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....