Flaki z żołądków drobiowych na ostro w/g Macieja Kuronia

14 stycznia 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1kg żołądków drobiowych indyczych
3 marchewki
pietruszka
pół selera
czosnek 5 ząbków
2 cebule
kostka rosołowa
przyprawy: imbir, gałka, papryka ostra, szczypta chilli, pieprz, sól, kilka kropel sosu sojowego

Żołądki  umyć, osuszyć, pokroić w wąskie paseczki. Namoczyć w wodzie przez 30 minut, potem odlać wodę i tak 3 razy (po pół godziny). Na patelni podsmażyć na oleju z dodatkiem łyżki masła cebulę i czosnek zmiażdżony. Żołądki przełożyć do garnka i zalać wodą z bulionem. Na dużych oczkach zetrzec warzywa, które tez podsmażyć na oleju, całość dodać do żołądków. Dodać przyprawy.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...