Flaki z żołądków drobiowych na ostro w/g Macieja Kuronia

14 stycznia 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1kg żołądków drobiowych indyczych
3 marchewki
pietruszka
pół selera
czosnek 5 ząbków
2 cebule
kostka rosołowa
przyprawy: imbir, gałka, papryka ostra, szczypta chilli, pieprz, sól, kilka kropel sosu sojowego

Żołądki  umyć, osuszyć, pokroić w wąskie paseczki. Namoczyć w wodzie przez 30 minut, potem odlać wodę i tak 3 razy (po pół godziny). Na patelni podsmażyć na oleju z dodatkiem łyżki masła cebulę i czosnek zmiażdżony. Żołądki przełożyć do garnka i zalać wodą z bulionem. Na dużych oczkach zetrzec warzywa, które tez podsmażyć na oleju, całość dodać do żołądków. Dodać przyprawy.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.