Filety z indyka w sosie żurawionowym

5 lipca 2018, dodał: ewasc7

Składniki:

500 gram filetów z indyka

100 gram suszonej żurawiny

0,5 szklanki keczupu

1 szklanka wody

4 łyżki oliwy z oliwek

5 łyżek mąki

sól

pieprz

przyprawa typu vegeta

 

Przygotowanie:

Filety doprawiamy solą, pieprzem, vegetą i dodajemy 1 łyżkę oliwy. Tak przygotowane odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie. W garnku zagotowujemy wodę, na gotujący się wrzątek wrzucamy suszoną żurawinę i keczup i gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Pieczemy pod przykryciem 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180C.

Danie to najlepiej smakuje z ryżem.

file1387228962



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Wygodne i lekkie zakupy!
Cena:
349 zł
Technologia żywej wody "Living Water Technology"
Cena:
390 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Najskuteczniejszy zabieg na celluli…
Zastanawiam się nad zabiegiem liposukcji ultradźwiękowej, robiłyście ją kiedyś? Jakie macie doświadczenia? Jeśli możecie...
Mieszkanie - kupno czy zamiana, ryn…
Mnie także zależało na tym, aby zamieszkać blisko miasta, ale wybrałam trochę inną lokalizację....
Co na migrenę?
Ja polecam tylko gardan, jedyne co mnie ratuje przy miesiączkach czy migrenach....
Probiotyki
Ja od siebie mogę polecić kropelki, nawet profilkatycznie. U mnie jelitówek w domu...