Filety z indyka w sosie żurawionowym

5 lipca 2018, dodał: ewasc7

Składniki:

500 gram filetów z indyka

100 gram suszonej żurawiny

0,5 szklanki keczupu

1 szklanka wody

4 łyżki oliwy z oliwek

5 łyżek mąki

sól

pieprz

przyprawa typu vegeta

 

Przygotowanie:

Filety doprawiamy solą, pieprzem, vegetą i dodajemy 1 łyżkę oliwy. Tak przygotowane odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie. W garnku zagotowujemy wodę, na gotujący się wrzątek wrzucamy suszoną żurawinę i keczup i gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Pieczemy pod przykryciem 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180C.

Danie to najlepiej smakuje z ryżem.

file1387228962


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Naturalna witamina C
Cena:
139 zł
Sprawdź na bielizna9.com!
Cena:
Pasty curry o oryginalnym, pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie
Cena:
12,99 zł
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Ekskluzywne ciuchy - gdzie?
dokładnie i to jeszcze czasem w fajnej cenie :P
Zakupy przez internet
stosunkowo często kupuje ubrania i buty przez internet. buty najczęściej zamawiam przez zalando...
Zdrowe odżywianie :)
Nie trzeba brać żadnych suplementów by być zdrowym i nawet nie trzeba chodzić...
co zamiast masła?
Chcecie ciekawą metodę? przelejcie oliwę z oliwek do pojemnika z atomizerem i spryskajcie pieczywo....