Filety z indyka w sosie żurawionowym

5 lipca 2018, dodał: ewasc7

Składniki:

500 gram filetów z indyka

100 gram suszonej żurawiny

0,5 szklanki keczupu

1 szklanka wody

4 łyżki oliwy z oliwek

5 łyżek mąki

sól

pieprz

przyprawa typu vegeta

 

Przygotowanie:

Filety doprawiamy solą, pieprzem, vegetą i dodajemy 1 łyżkę oliwy. Tak przygotowane odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie. W garnku zagotowujemy wodę, na gotujący się wrzątek wrzucamy suszoną żurawinę i keczup i gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Pieczemy pod przykryciem 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180C.

Danie to najlepiej smakuje z ryżem.

file1387228962


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

100% woda kokosowa!
Bez cukru i chemii - 24 opakowania
Cena:
145 zł
Piękna bielizna na każdy dzień!
Sprawdź na bielizna9.com!
Najlepsza oferta bielizny nocnej
Tylko na bielizna9.com!
Body wyszczuplające i modelujące
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Aktywna podstawka do wody
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Krem z nano złotem i kwasem hialuronowym i ekstraktem z mango
Profesjonalny skład dla pielęgnacji każdego typu cery - wysoka jakość w dobrej cenie!
Cena:
59,00 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Weterynarz Warszawa
> kajabernacka napisał/a:> Kogo polecacie? Mój kot od kilku dni chodzi osowiały i...
Depilacja-co najlepsze?
Mi się wydaje, że nie ma co inwestować w innowacyjne depilatory lepszy jest...
mezoterapia igłowa czy bezigłowa?
Zabieg mezoterapii igłowej robiłam w Klinice Vesuna i byłam bardzo zadowolona, jeżeli...