Filety rybne z sosie maślanym

29 maja 2011, dodał: 0doda
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 łyżka oliwy z oliwek

500 g  steków rybnych

1/2 szklanki białego wina

1 ząbek czosnku, posiekane

60g masła

sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

3 łyżki małych kapary

Przygotowanie:

Rozgrzać oliwę na dużej patelni na średnim wysokie temperatury. Usmażyć steki rybne po obu stronach, aż ładnie zbrązowieją. Zdjąć z patelni i odstawić. Wlać wino na patelnię. Niech wino zmniejszy o ponad połowę swoją objętość, a następnie wymieszać z czosnkiem, masłem i kaparami. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić sos chwilę do zmieszania smaków. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

file1306659868



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz