Figi nadziewane czekoladą z migdałami

17 października 2013, dodał: olga12
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 dojrzałe figi, 30g czekolady, 2 łyżki miodu, 100g migdałów, 300ml śmietanki do kawy, 1 laska cynamonu, 2 żółtka, 80g cukru pudru.

Wykonanie:

Figi kroimy na ćwiartki. Czekoladę roztapiamy, mieszamy z miodem i zmielonymi orzechami. Gdy masa trochę ostygnie, polewamy figi i wstawiamy do lodówki do stężenia. Śmietankę gotujemy z  cynamonem i odstawiamy na godzinę. Żółtka ubijamy z cukrem i stopniowo dolewamy śmietanę. W gorącej kąpieli wodnej mieszamy do zagęstnienia. Ciepły sos wlewamy na talerzyki i na środku stawiamy figę.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...