Faszerowane ziemniaki

2 października 2013, dodał: milagro
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 4 duże ziemniaki
– 10 dag sera żółtego
– 4 łyżki creme fraiche
– łyżka posiekanej natki pietruszki
– szczypta gałki muszkatołowej
– sól, pieprz

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach w całości w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i na dłuższym boku ściąć wierzch ziemniaka. Usunąć łyżką środek ziemniaka tak, aby nie uszkodzić skórki. Ziemniaki ubić ze śmietaną, dodać gałkę muszkatołową, ser żółty, sól i pieprz. Tak przygotowany farsz przełożyć do środka ziemniaka. Piec w nagrzanym piekarniku około 10 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...