Fasolka szparagowa tradycyjnie

10 stycznia 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Fasolkę szparagową można wykorzystać na różne sposoby – jako dodatek do zup, do sałatek, a także na ciepło jako samoistne danie lub zamiast surówki do obiadu. Ja najbardziej lubię właśnie tak tradycyjnie przygotowaną.

fasolka szparagowa

sól

olej lub masło

bułka tarta

Fasolkę myjemy, pozbywamy się łyka, a następnie gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło i wsypujemy bułkę tarta. Mieszamy aż do jej zrumienienia (ważne by nie przesadzić z jej podsmażeniem). Fasolkę polewamy bułką tartą. Mniam.

Latem przygotowuję sobie takie paczuszki fasolki na zimę i chowam do zamrażalnika. Wystarczy fasolkę tylko wrzucić na chwilę do garnka z wrzącą wodę i chwilę pogotować. Potem studzimy, czekamy aż wyschnie i zamrażamy.

file1263138011



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz