Fasolka na żeberkach

7 lutego 2011, dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 40 dag żeberek,
  • 4 marchewki,
  • 2 pietruszki,
  • liść selera,
  • Natka pietruszki,
  • natka koperku,
  • 0,5 kg fasoli,
  • 4 ziemniaki,
  • 2 łyżki śmietany 30%,
  • 2 łyżki mąki,
  • wegeta, sól,
  • pieprz, ziele angielskie, liście laurowe

Żeberka umyć i zalać wodą, gotować 15 minut, wsypać młodą fasolę i drobno pokrojoną marchewkę i pietruszkę, ziele angielskie i liście laurowe- gotować na wolnym ogniu , jak fasolka będzie w miarę miękka dodać pokrojone ziemniaki i nadal gotować, jak jarzyny będą miękkie rozpuścić śmietanę mąkę i odrobinę wody i wlać do zupy, zagotować , przyprawić do smaku przyprawami, dodać pokrojoną natkę pietruszki i koperek..

file1297075824



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz