URODA I ZDROWIE

Farfalle z szynką i szpinakiem

17 listopada 2020, dodał: Redakcja

farfalle ze szpinakiem

Składniki:
– 350 g makaronu farfalle
– oliwa z oliwek
– 300 g pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki
– 150 g szynki, cienko krojonej
– 4 szalotki, cienko pokrojone
– 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
– 80 ml (1/3 szklanki) białego wina
– 80 ml (1/3 szklanki) śmietany
– 1/4 szklanki posiekanej świeżej pietruszki
– 100 g małych liści szpinaku

Przygotowanie:
Makaron ugotować w dużym rondlu i odsączyć. Patelnię spryskać oliwą, podsmażyć pieczarki, mieszając od czasu do czasu (ok. 5 min.). Dodać szynkę, szalotkę i czosnek i smażyć, mieszając (ok. 2 min.). Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż prawie odparuje. Dodać śmietanę i gotować ok. 2 min., aż sos lekko zgęstnieje. Dodać sos, pietruszkę i szpinak do makaronu. Podrzucać, aż szpinak zwiędnie. Doprawić pieprzem. Podzielić na talerze.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tańsza bielizna
Warto też zaglądać do kontri i key4u
Avon czy Oriflame?
A ja żadnej tego typu firmy nie cenię, odkąd używam eko kosmetyków to...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Komedia jakaś z tymi terminami. Mieli szczepić po 12 tyg. od 1. dawki,...
Analiza sylwetki - gdzie?
Najlepiej stanąć przed lustrem przy dobrym świetle i ono nas zanalizuje najlepiej:)