Ekspresowe muffinki czekoladowe

24 listopada 2012,
dodał: dakota
Artykuł zewnętrzny

składniki:

170 g masła
2 jajka
150 g cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
100 g mleka (temp.pokojowa)
200 g gorzkiej czekolady
30 g kakao
170 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Czekoladę drobno posiekać. W misce wymieszać czekoladę, kakao, mąkę i proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać dokładnie miękkie masło, jajka, cukier, cukier waniliowy i mleko trzepaczką. Dodać składniki z pierwszej miski. Połączyć składniki (nie mieszać za długo). Ciasto wyłożyć do formy na muffinki. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut. Muffinki po upieczeniu pozostawić krótko w formie, kolejno wyciągnąć z formy i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

file1353795002



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.