Muffinki z bananem

24 listopada 2012, dodał: jennymr1980
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki masła, roztopionego
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/4 szklanki kwaśnej śmietany
  • 3 dojrzałe banany, rozgniecione widelcem

Czas przygotowania : 10-15 min.

Sposób przygotowania :

Nagrzać piekarnik do 175°C.Wszystkie składniki wymieszać w średniej misce mikserem. Foremki do muffinów wyłożyć papierkami do muffinów, lub wysmarować tłuszczem. Można też samodzielnie wyciąć kółka z papieru do pieczenia i włożyć je do foremek.

Wlać ciasto do foremek, do wysokości ok. 3/4 foremki. Piec w nagrzanym piekarniku przez 10-15 minut, aż muffiny zaczną się stawać rumiane. (Muffiny mogą pękać na czubkach.)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz