Ekspresowa sałatka obiadowa

27 czerwca 2011, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  1. 200 g makaronu (np. penne)
  2. puszka tuńczyka w sosie własnym
  3. czerwona papryka
  4. mała puszka kukurydzy
  5. 2 ogórki kiszone
  6. dorodny pomidor
  7. łyżka majonezu
  8. sok wyciśnięty z cytryny, natka pietruszki, pieprz, sól

Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu
Paprykę i ogórki konserwowe pokrój w kostkę, dodaj odcedzoną kukurydzę i tuńczyka (bez zalewy). Następnie dopraw pieprzem i solą oraz i skrop sokiem z cytryny. Stopniowo dodawaj ugotowany makaron i majonez. Dokładnie wszystko wymieszaj, posyp posiekaną natką pietruszki i udekoruj pomidorem pokrojonym w ósemki.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...