Gołąbki Łowicz z surówką z pora i marchwi w 30 min:)

27 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Uwielbiam gołąbki w każdej postaci a te są z Łowicza i najlepiej smakują:)

Składniki na gołąbki:

2 słoiczki gołąbków Łowicz w sosie pomidorowym

Składniki na surówkę:

1 duży por

1 duża marchew

2 jabłka

1 łyżka majonezu

2- 3 łyżki śmietany

pieprz, sół

Wykonanie:

Gołąbki przyrządzamy wedle przepisu na słoiczku.

Surówka:

Pora dokładnie myjemy, i kroimy w cienkie plastry. Marchew i jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Do miski z warzywami i jabłkami dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

Gorące gołąbki nakładamy na talerz polewamy sosem a z boku talerza nakładamy surówkę z pora i marchwi.

Życzę smacznego:)

file1309184100



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz