EKOlogiczna zupa smaczna i aromatyczna.

19 maja 2011, dodał: malgosia74
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 pęczek włoszczyzny na zupę
  • 8 sztuk liści bazylii
  • 5 dkg kaszy manny
  • 1 jajko eko
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • szczypta gałki muszkatołowej mielonej
  • 2 dkg masła miękkiego
  • 2 szczypty  soli
  • 1 szczypta świeżo mielonego pieprzu

Przygotowanie:

1. Ugotować 1 litr bulionu z warzyw ( włoszczyzny),doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Pod koniec gotowania dodać posiekane listki bazylii i natki pietruszki.
2. Miękkie masło utrzeć ze szczyptą soli, gałką muszkatołową, jajkiem eko i kaszą manną.
3. Łyżką zwilżoną wodą nakładać masę formując z niej kluseczki.

4. Kluseczki wkładać do wrzącego bulionu, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 20 minut po czym przelać zimną wodą i odsączyć
5. Zupę nakładać do szklanych miseczek, do każdej z niech wrzucić kilka plasterków marchewki i listki bazylii oraz po dwie lub trzy kluseczki.

file1305825068



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...