Dziadki z ziemiaków i bryndzy

1 kwietnia 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 30 dag mąki
  • 10 dag słoniny
  • 20 dag bryndzy owczej
  • sól

Z ugotowanych ziemniaków odlać połowę wody. Do reszty dodać mąkę i ubijać na piecu aż cała masa się zagotuje. Z tej masy robimy łyżeczką kluski i wrzucamy na roztopioną słoninę. Kluski należy dobrze obsmażyć, a następnie posypać po wierzchu bryndzą lub skwarkami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...