Duszony karczek z cynamonem i jabłkami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Duszony karczek z cynamonem i jabłkami

10 października 2022, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Niezwykle aromatyczne mięso, które świetnie smakuje w okresie jesiennym, kiedy mamy obfitość jabłek na warzywnych straganach. Karczek lub inne mięso wieprzowe serwujemy z ryżem lub makaronem, doskonale smakuje z lampką czerwonego, wytrawnego wina.

karczek z jabłkami

składniki:

700 gram karczku

6 ząbków czosnku

1/2 cytryny

3 cebule czerwone

łyżka miodu

3 jabłka

tłuszcz do smażenia (olej, smalec)

opcjonalnie: lampka wina do podlania mięsa

przyprawy: sól, pieprz, kolendra suszona

10 gram mielonego cynamonu

Mięso kroimy w grube plastry, obtaczamy w mące i smażymy na oleju z każdej strony (lub smalcu). Do rondla z mięsem dorzucamy posiekaną cebulę, czosnek, chwilę smażymy, doprawiamy do smaku, dodajemy pokrojone w ćwiartki jabłka, podlewamy winem (lub bulionem, wodą), dodajemy miód. Przykrywamy roncel i dusimy całość 45 minut, aż mięso będzie miękkie.

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kurs na technika usług fryzjerskich…
Jak będą Ci potrzebne jakieś szkolenia, to polecam INOAR. Współpracują zarówno z nowicjuszami...
studia- co nosić i w czym
Plecaki są super. Teraz to nawet do pracy zdarza mi się zakładać plecak,...
Wasz wolny czas
Ale mam nadzieję, że nie kosztem odpoczynku. To prawda, dom jest miejscem, w którym...
Co jest zdrowsze - owoce czy warzyw…
Uwielbiam zieleninkę. :) Zauważcie, że nawet odrobina zielonego dodatku sprawia, że danie wygląda atrakcyjniej,...