Duszona wołowina z warzywami po francusku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Duszona wołowina z warzywami po francusku

9 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

80 dag wołowiny
20 dag surowego boczku
3 łyżki masła
cebula
30 dag podgrzybków lub pieczarek
20 dag szalotek
marchew
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki mąki
2 szklanki czerwonego wina wytrawnego
sól, pieprz
łyżka przecieru pomidorowego
łyżeczka tymianku
listek laurowy
ziele angielskie
szklanka bulionu wołowego

Mięso i boczek pokroić w kostkę. Na łyżce masła podsmażyć boczek, przyrumieniony wyjąć z garnka, dodać drugą łyżkę masła i obsmażyć wołowinę. Dodać posiekaną cebule i podsmażyć. Mięso i cebule wyjąć z garnka, na tłuszczu usmażyć oczyszczone grzyby i szalotki. Wyjąć z garnka, odłożyć. Do rondelka dodać pozostałe masło, pokrojona marchew, posiekany czosnek i smażyć około 3 minut. Oprószyć mąką, smażyć minutę, stale mieszając. Wlać wino, doprowadzić do wrzenia, przyprawić do smaku solą, pieprzem, dodać przecier pomidorowy, tymianek, listek laurowy i ziele. Włożyć boczek, mięso z cebulką, wlać gorący bulion. Przykryć i dusić wolno na małym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Po godzinie dodać szalotki i grzyby i dusić jeszcze ponad 40 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...