URODA I ZDROWIE

Duszona biała kiełbasa z warzywami

13 stycznia 2020, dodał: EKSPERTKA

Tym razem przychodzimy do Was z przepisem na duszoną i zapiekaną białą kiełbasę. Jest to regionalny sposób przygotowania. Świetnie nadaje się zarówno na codzienny obiad jak i do podania gościom. Spróbujcie i oceńcie sami. Dobrze jest wybrać smaczną białą kiełbasę od sprawdzonego dostawcy, firmy masarskiej, która specjalizuje się w tradycyjnych wyrobach.

Przepis

Co kupić?

  • 6 białych kiełbas
  • woda
  • 1 mała główka białej kapusty
  • olej
  • sól, pieprz
  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 30 g suszonych grzybów
  • ziele angielskie 6 ziaren
  • 150 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • mielony kminek
  • przyprawa do mięs

Przygotowanie:

Zaczynamy od ugotowania białej kiełbasy po czym odstawiamy ją do wystudzenia. Do garnka wlej olej i dorzuć białą kapustę, wcześniej poszatkowaną. Dodaj sól i zacznij dusić kapustę pod przykryciem. Następnie dorzucamy kiszoną kapustę i ponownie dusimy całość na małym ogniu. Pamiętaj, aby co jakiś czas mieszać i podlewać wodą. Kiedy wszystko zmięknie dodaj suszone grzyby oraz ziele angielskie. W między czasie kroimy boczek, cebulę oraz czosnek i podsmażamy wszystko na patelni. Potem dodajemy to do garnka i znowu dusimy całość, doprawiając jeszcze kminkiem oraz solą i pieprzem. Teraz przyszła pora na białe kiełbaski. Należy je pokroić na dwie części wzdłuż i podsmażyć na patelni z dodatkiem przyprawy do mięs. Na sam koniec dodaj kiełbasę do garnka i duś jeszcze wszystko przez 5 minut.

zobacz również:

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Idealna twarz
Podobno najbardziej zbliżone do ideału są twarze przeciętne, o dużej symetrii. A...
Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...