Drobiowe roladki z kurkami
Artykuł zewnętrzny
Potrzebne składniki:
- 1 kg piersi z kurczaka
- 200 g kurek
- pomidory suszone w zalewie
- cebulka
- 50 g sera mozarella w kawałku
- bułka tarta
- 1jajo
- oliwa
- sól i pieprz do smaku
- sałata do przybrania
Przygotowanie:
Filet myjemy, kroimy na 4 części, ubijamy, doprawiamy przyprawami. Kurki myjemy wrzucamy na patelnię, cebulkę obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do kurek i smażymy. Na piersi kładziemy ostudzone kurki z cebulką, odsączone pomidory i kawałeczek sera mozarelli, zwijamy w roladki (dobrze ściskamy tak, aby nie zmieniły kształtu). Roladki obtaczamy w rozmąconym jaju, bułce i smażymy na oliwie. Można podawać na gorąco jak i na ciepło (jak kto preferuje).
Roladki są idealne na każdą okazję, niedzielny obiad,można podawać jako przystawkę,są idealne na na kanapkę;) Mniammmmmm
SmaczneGO
Polecam