Domowy rosół z krajanką

3 lipca 2012, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 1 kura rosołowa (ok. 1,5 kg)
– 0,5 kg wołowiny rosołowej
– 4 l wody
– 300 g marchwi
– 200 g pietruszki
– 150 g selera
– 1 mały por
– 1 cebula
– 1 mały pęczek koperku
– sól, sos sojowy jasny do smaku
– 1 opakowanie Makaronu Międzybrodzkiego Krajanka
– 3-4 gałązki natki pietruszki

Przygotowanie:
Sprawioną kurę, wołowinę i obrane warzywa zalać w garnku zimną wodą, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu  ok.1,5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat, dodać zwinięty sznurkiem koperek.
Cebulę warto przed gotowaniem rosołu przypalić na ogniu, co poprawi aromat i kolor zupy.
Rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym, podawać z ugotowanym wg wskazówek na opakowaniu makaronem Krajanka.
Gotowy rosół  posypać na talerzu pokrojoną natką pietruszki.

file1341315169



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...