Pasztet rybny z groszkiem

21 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

1 porcja ok. 230 kcal

Składniki:

  • 60 dag filetów rybnych
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 4 jajka
  • 1 bułka
  • mleko do namoczenia bułki
  • 3/4 puszki groszku
  • tłuszcz do formy
  • sól
  • biały pieprz

Wykonanie:

  1. Bułkę namoczyć w mleku, a kiedy zmięknie, zmiksować razem z filetami z ryby (mrożone przedtem rozmrozić), połączyć z rozkłóconymi jajkami, śmietaną, sola, odrobiną drobno zmielonego białego pieprzu, starannie wymieszać.
  2. Dodać osączony z zalewy groszek, starannie wymieszać.
  3. Formę wysmarować tłuszczem (najlepiej olejem), napełnić masą. Brytfannę wypełnić wodą, zanurzyć w niej formę z pasztetem.
  4. Wstawić naczynia do gorącego piekarnika na 50 min., wyjąć, udekorować warzywami, podawać z sosami.

SMACZNEGO!!!

file1313955447



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz