Diabelskie żeberka

13 marca 2012,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg żeberek wieprzowych
sok z 3 cytryn
2 ząbki czosnku
2 cebule
szklanka keczupu pikantnego
kilka kropel tabasco
2 łyżki sosu sojowego
łyżeczka musztardy
3 łyżki miodu
sól 2-3 łyżki

Przygotowanie:

Sos: Rozpuścić masło w rondelku, dodać keczup i sos sojowy, tabasco, sok z cytryn, miód i doprawić solą. Dodać pokrojoną drobniutko cebulę i czosnek, wymieszać wszystkie składniki. Gotować ok. 25 min. Mięso: Umyte żeberka zalać sosem i odstawić do lodówki na 6-8 godzin. Następnie usmażyć je na oliwie lub oleju, albo zapiec w piekarniku polewając sosem pozostałym z marynowania żeberek. Piec 40 min. przewracając.
ribs



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....