Diabelskie żeberka

13 marca 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg żeberek wieprzowych
sok z 3 cytryn
2 ząbki czosnku
2 cebule
szklanka keczupu pikantnego
kilka kropel tabasco
2 łyżki sosu sojowego
łyżeczka musztardy
3 łyżki miodu
sól 2-3 łyżki

Przygotowanie:

Sos: Rozpuścić masło w rondelku, dodać keczup i sos sojowy, tabasco, sok z cytryn, miód i doprawić solą. Dodać pokrojoną drobniutko cebulę i czosnek, wymieszać wszystkie składniki. Gotować ok. 25 min. Mięso: Umyte żeberka zalać sosem i odstawić do lodówki na 6-8 godzin. Następnie usmażyć je na oliwie lub oleju, albo zapiec w piekarniku polewając sosem pozostałym z marynowania żeberek. Piec 40 min. przewracając.
ribs



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...