Diabelska miruna

4 grudnia 2016,
dodał: BarbaraBasia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg Filetu z Miruny
Ciasto naleśnikowe ( 3 jaja+2 łyżeczki Vegety+2 łyżeczki przyprawy do ryb KAMIS)

Ryby częściowo rozmrozić, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na małe kawałki i obtoczyć w cieście. Smażyć na głębokim oleju.

Zalewa:

2 szklanki wody
1,5 szklanki oleju
2 małe puszki przecieru pomidorowego
16 łyżek pikantnego ketchupu
12 łyżek octu winnego
8 łyżek cukru
4 cebule ( pokrojone w kostkę)

Wszystkie składniki umieścić w garnku, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Gotować około 3-5 min od zagotowania.

Dodatkowo:

2 papryki pokroić w paski
1 litrowy słoik ogórków konserwowych pokroić w paski

Wykonanie:

Przekładać warstwami:
– ryby
-papryka i ogórki
-ryby itd.
Wszystko zalać gorącą zalewą

Smacznego!

file1480887691



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.