Diabelska miruna
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 kg Filetu z Miruny
Ciasto naleśnikowe ( 3 jaja+2 łyżeczki Vegety+2 łyżeczki przyprawy do ryb KAMIS)
Ryby częściowo rozmrozić, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na małe kawałki i obtoczyć w cieście. Smażyć na głębokim oleju.
Zalewa:
2 szklanki wody
1,5 szklanki oleju
2 małe puszki przecieru pomidorowego
16 łyżek pikantnego ketchupu
12 łyżek octu winnego
8 łyżek cukru
4 cebule ( pokrojone w kostkę)
Wszystkie składniki umieścić w garnku, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Gotować około 3-5 min od zagotowania.
Dodatkowo:
2 papryki pokroić w paski
1 litrowy słoik ogórków konserwowych pokroić w paski
Wykonanie:
Przekładać warstwami:
– ryby
-papryka i ogórki
-ryby itd.
Wszystko zalać gorącą zalewą
Smacznego!