Danie z kalerosse – przepis

12 stycznia 2017, dodał: Redakcja

Na warzywnym straganie pojawiło się nowe warzywo, które można przygotować na wiele sposób i zaskoczyć domowników, a  mianowicie kalerosse. Jeśli nie wiesz jak smakuje, wyobraź sobie naszą rodzimą brukselkę i jarmuż – bo to symbioza tych dwóch warzyw. Oprócz nieznanych nam w czasach PRL takich warzyw i owoców jak bakłażan, karambola, cykoria, papaja mamy możliwość poznać zupełnie nowe smaczne warzywo proponowane przez markę Fit&Easy.

 

Zimą szczególnie warto zadbać o wartościową dietę, która wzmacnia organizm, uodparnia i rozgrzewa. Menu oparte na warzywach jest doskonałym sposobem na dobrą formę podczas chłodnych miesięcy. Zupełnie nowe warzywo kalerosse™, upieczone z dodatkiem aromatycznego czosnku, to połączenie wartości odżywczych z wyśmienitym smakiem i łatwością przygotowania.

 Wartościowe zimowe menu powinno uzupełniać niedobór witamin i składników odżywczych, rozgrzewać organizm, uodparniać i usprawniać metabolizm. Chociaż w długie wieczory kuszą niezdrowe słodkości, warto mądrze zaplanować dietę bogatą w przekąski, które będą zarówno zdrowe, jak i smaczne. Wtedy ochota na słodycze mija, a my otrzymujemy niezbędne składniki dodające energii na długo. Kalerosse™ Fit&Easy to nowe warzywo na rynku, które w połączeniu z wyrazistym czosnkiem, tworzy kompozycję o unikalnym smaku i wartościach odżywczych. Kalerosse™, będące naturalną krzyżówką brukselki i jarmużu, jest bogate w wit. B6, K, C i E. Z kolei czosnek – od wieków słusznie uważany za naturalny wzmacniacz odporności, nadaje każdej potrawie głęboki aromat, a do organizmu dostarcza mnóstwo soli mineralnych, witamin oraz mikro- i makroskładników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu zwłaszcza podczas trudnych, jesienno-zimowych miesięcy.

Upieczone, aromatyczne kalerosse z czosnkiem, oliwą z oliwek i parmezanem to prosty, efektowny i pyszny przepis na rozgrzewający podwieczorek. Doda energii, wzmocni organizm i ukoi zmysły po długim dniu. Zdrowa przyjemność, na którą warto się skusić!

 

Pieczone Kalerosse z czosnkiem i parmezanem

Porcje: 4

Czas przygotowywania: 7 minut

Czas pieczenia: 22 minut

 

Składniki:

  • 150 g Kalerosse™ Fit&Easy
  • 6-8 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2 łyżki świeżo startego parmezanu

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200° C. Przekroić różyczki Kalerosse™ wzdłuż na pół, większe różyczki można przekroić na trzy lub cztery cząstki, tak by mogły piec się równomiernie. Ząbki czosnku również pokroić na cząstki. Oliwę, sól i pieprz wymieszać w miseczce. Pokrojone Kalerosse oraz czosnek wrzucić do miski z sosem i dokładnie wymieszać, tak by równomiernie pokryły się oliwą. Kalerosse i czosnek umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika na około 12 minut. Wysunąć blaszkę z piekarnika – przemieszać Kalerosse i czosnek łopatką by nie przywarły do papieru podczas pieczenia, wstawić ponownie do piekarnika na 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypać tartym parmezanem.

 

Smacznego!

 

Więcej przepisów na – www.kalerosse.pl oraz www.fitandeasy.pl

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
Nowoczesne urządzenie wibroakustyczne - leczy bóle, wspomaga regenerację organizmu
Cena:
1 790,00 zł – 2 120,00 zł
Sklep Peruka.pl - zaprasza!
Cena:
324 zł
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

półka łazienkowa
Postaw na coś naprawdę eleganckiego, stylowego, co będzie pasować do reszty łazienki :P...
Rolki
Uwielbiam! :D obecnie była przepiękna pogoda, więc korzystałam cały czas z uroków jazdy...
Weterynarz Warszawa
Oj sporo czasu minęło, ale dziękuje za zainteresowanie! Z kotkiem wszystko w porządku....
Jak usprawnić funkcjonowanie firmy?…
Wszystko jest zależne tak naprawdę od tego jaki rodzaj biznesu prowadzisz. Ja na przykład...