Czosnkowe ziemniaczki z grilla

28 maja 2013, dodał: Malgosia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 10 młodych ziemniaków,

– 3 ząbki czosnku,

– oliwa z oliwek,

– pieprz,

– sól,

– masło czosnkowe.

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie myjemy i nakłuwamy (np. za pomocą patyczka do szaszłyków). Każdy ziemniak z osobna układamy na folii aluminiowej. Czosnek wyciskamy, mieszamy z solą oraz pieprzem i obsypujemy każdego ziemniaka. Następnie polewamy odrobiną oliwy z oliwek, zawijamy szczelnie w folię i kładziemy na grill. Piec ok.15-20 min. Podawać na gorąco z kawałkiem masła czosnkowego.

 

fot redakcja

 

fot redakcja



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz