Mocno czekoladowe muffiny

24 listopada 2012, dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 tabliczki gorzka czekolada,
2 szklanki mąka,
1,5 szklanki mleko,
0,5 szklanki cukier,
1 łyżeczka proszek do pieczenia,
0,5 łyżeczki soda,
2 łyżeczki cukier waniliowy,
2 łyżeczki kakao,
1 sztuka jajko,
1 kostka margaryna,
400 ml mleko,
1 opakowanie budyń waniliowy,
do smaku cukier puder,
1 opakowanie wiśnie kandyzowane

Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy ją do rondelka, zalewamy mlekiem i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Margarynę również rozpuszczamy. W jednej misce mieszamy składniki sypkie, zaś w drugiej płynne, w tym jajko. Składniki sypkie mieszamy z płynnymi. Tak przygotowaną masę przekładamy do papilotek. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 160 stopni. Odstawiamy do wystudzenia. Na mleku gotujemy budyń. Odstawiamy go do wystudzenia. Margarynę miksujemy z cukrem pudrem, następnie dodajemy po łyżce budyniu. Tak przygotowaną masą dekorujemy muffiny. Na wierzchu układamy kandyzowane wiśnie.

file1353776362



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz