Czekoladki z galaretką
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 1 tabliczka czekolady mlecznej
- kilka kawałków czekolady gorzkiej
- galaretka (ja dałam pomarańczową)
Czekoladę połamać na kawałki. Wrzucić do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej (w garnku zagotować wodę, gdy zacznie wrzeć zdjąć z ognia i wstawić miskę, odczekać chwilę aż się czekolada rozpuści).
Foremkę silikonową smarujemy rozpuszczoną czekoladą (najlepiej pędzelkiem) – spód i boki dość grubo. Wstawiamy do lodówki, gdy czekolada stwardnieje wyjmujemy wlewamy do foremki galaretkę i znowu wstawiamy do lodówki. Na koniec wyjmujemy i smarujemy wierzch czekoladą. Odstawiamy do lodówki, żeby stwardniało. Delikatnie wyjmujemy i delektujemy się.