Cytryny faszerowane tuńczykiem – konkurs Rolnik

17 marca 2015, dodał: Mariola Grzeda
Artykuł zewnętrzny

 

składniki

3 cytryny
1 puszka tuńczyka
3 pomidory suszone
2 jajka
ząbek czosnku
3 łyżki majonezu kieleckiego
sól, pieprz

Wykonanie

Cytryny myjemy, kroimy na połówki. Z każdej połówki ścinamy piętkę, żeby było łatwo je postawić. Miąższ cytryny wydrążamy usuwamy błonki i pestki, drobno kroimy. Jajka gotujemy na twardo, ciekamy. Pomidory suszone drobno siekamy. Tuńczyka odcedzamy, rozdrabniamy, mieszkamy z połową cytrynowego miąższu, pomidorami, jajkami, roztartym czosnkiem, majonezem. Przyprawiamy do smaku. Masą napełniamy wydrążone cytryny, ozdabiamy według uznania. Przed podaniem schładzamy.

file1426588277



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D