URODA I ZDROWIE

Cytryny faszerowane tuńczykiem – konkurs Rolnik

17 marca 2015, dodał: Mariola Grzeda

 

składniki

3 cytryny
1 puszka tuńczyka
3 pomidory suszone
2 jajka
ząbek czosnku
3 łyżki majonezu kieleckiego
sól, pieprz

Wykonanie

Cytryny myjemy, kroimy na połówki. Z każdej połówki ścinamy piętkę, żeby było łatwo je postawić. Miąższ cytryny wydrążamy usuwamy błonki i pestki, drobno kroimy. Jajka gotujemy na twardo, ciekamy. Pomidory suszone drobno siekamy. Tuńczyka odcedzamy, rozdrabniamy, mieszkamy z połową cytrynowego miąższu, pomidorami, jajkami, roztartym czosnkiem, majonezem. Przyprawiamy do smaku. Masą napełniamy wydrążone cytryny, ozdabiamy według uznania. Przed podaniem schładzamy.

file1426588277


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Domowe pieczywo.
Kiedyś piekłam swój chleb, ale teraz nie mam na to po prostu czasu...
zakupy przez internet
Zwykle kupuję przez internet ubrania, buty, kosmetyki, chemie, torebki i akcesoria. Jednym słowem wszystko...
materac na zamówienie
> xxxyyy napisał/a:> Najlepiej jest właśnie szukać takich sklepów jak ten z materacami gdzie...
Prezent na Dzień Kobiet
Też tak uważam. Może bransoletka z charmsami? Taka biżuteria robiona jest z wysokiej...