Cydrowy ryż z jabłkami i cynamonem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Cydrowy ryż z jabłkami i cynamonem

6 sierpnia 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 szklanka mleka
pół szklanki cydru jabłkowego
200 g ryżu
5-6 jabłek (np. papierówki)
4 łyżki masła
cukier
cynamon (do smaku)
słodka śmietana (do dekoracji)
rodzynki
Wykonanie:
Ryż gotujemy na mleku z dodatkiem cydru do miękkości. Dodajemy do gotującego się ryżu 2 łyżki masła i szczyptę soli. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy do nich 2 łyżki rodzynek. Naczynie żaroodporne smarujemy resztką masła. Na dno dajemy warstwę ryżu, następnie jabłka, posypujemy 1-2 łyżeczkami cukru (w zależności od jabłek) i cynamonem. Ponownie dajemy ryż, jabłka cukier i cynamon. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy na ciepło z dodatkiem słodkiej śmietany i opcjonalnie cynamonu.

ryz z cydrem

Więcej ciekawych przepisów na: www.krainacydru.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...