Składniki (3-4 porcje, zależnie od naszego apetytu):

- 500 g piersi kurczaka
 - 1/2 szklanki jogurtu greckiego;
 - 2 łyżeczki curry;
 - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki (można też użyć ostrej);
 - 1 cebula;
 - 1 ząbek czosnku;
 - olej, oliwa do smażenia
 - 5 plastrów ananasa (jeśli ktoś lubi)
 
Czas przygotowania: 35-40 min
Przygotowanie
1. Zaczynamy od pokrojenia cebuli w drobną kostkę. Wrzucamy ją na rozgrzany olej, oliwę i smażymy aż będzie szklista.
2. W tym czasie kroimy kurczaka w kostkę. Do miski przekładamy jogurt, dodajemy curry i paprykę, mieszamy.
3. Do miski z jogurtem wrzucamy kurczaka i dokładnie mieszamy.
4. Siekamy czosnek i dodajemy go do cebulki wraz z zawartością miski.
2. W tym czasie kroimy kurczaka w kostkę. Do miski przekładamy jogurt, dodajemy curry i paprykę, mieszamy.
3. Do miski z jogurtem wrzucamy kurczaka i dokładnie mieszamy.
4. Siekamy czosnek i dodajemy go do cebulki wraz z zawartością miski.
5. Smażymy do czasu aż sos się zredukuje, a kurczak stanie żółty.
Pod koniec smażenia dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę.
6. Podajemy z ryżem. Smacznego!
        










