Cukiniowe spagetti

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny
  • 3 cukinie
  • 1 papryka żółta lub zielona
  • 1/2 paczki spagetti bez glutenu (z mąki kukurydzianej)

1. Cukinię obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach albo w paski obieraczką

2. Paprykę myjemy i kroimy na kawałki

3. Warzywa dusimy w szerokim garnku, aż będą miękkie

4. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 8-9 minut

5. Odcedzony makaron dodajemy do warzyw, mieszamy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty

file1425762143

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”