Cukiniowe spagetti
Artykuł zewnętrzny
- 3 cukinie
- 1 papryka żółta lub zielona
- 1/2 paczki spagetti bez glutenu (z mąki kukurydzianej)
1. Cukinię obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach albo w paski obieraczką
2. Paprykę myjemy i kroimy na kawałki
3. Warzywa dusimy w szerokim garnku, aż będą miękkie
4. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 8-9 minut
5. Odcedzony makaron dodajemy do warzyw, mieszamy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty
Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”