Crunchy by Yvonne

9 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

500 g błyskawicznych płatków owsianych

¾ szklanki fruktozy lub cukru

1 cukier migdałowy (16 g)

2 jajka

25 dkg masła

10 dkg łuskanego słonecznika

szczypta soli

10 dkg suszonej żurawiny

2 łyżki płatków migdałów

5 dkg musli gruszkowego z żelkami

10 dkg rodzynek sułtańskich

Masło stopić w rondelku, pozostawić do przestygnięcia. Słonecznik uprażyć na patelni ze szczyptą soli. Musli rozgnieść na mniejsze kawałki. Jajka ubić z fruktozą/cukrem i cukrem migdałowym do białości. Dodać płatki, słonecznik, żurawinę, migdały i rodzynki. Na końcu wlać masło. Masę dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układać łyżką porcje masy. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na ciemnozłoty kolor  (ok. 15 minut). Z papieru zdejmować, gdy będą letnie.

Smacznego!

file1265716895



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz