Ciasto australijskie Lamington

9 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

5 jaj

cukier waniliowy

– 50 gram miękkiego masła

– łyżka otartej skórki cytrynowej

– 150 gram cuktu

– 160 gram mąki tortowej

– 20 dag budyniu waniliowego w proszku

– wiórki kokosowe

Polewa:

pół kostki margaryny, dwie łyżki wody lub mleka, pół szklanki cukru

wykonanie:

Żółtka utrzeć z ukrem waniliowym, dodać skórkę otartą z cytryny oraz masło, z białek i szczypty soli i cukru ubić sztywną pianę. Piane wymieszać z masą żółtkową, dodac mąkę i budyń w proszku, piec około 40 minut w nagrzanym piekarniku. Polać polewą i wiórkami.

file1265722092



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz