Crunchy by Yvonne

9 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

500 g błyskawicznych płatków owsianych

¾ szklanki fruktozy lub cukru

1 cukier migdałowy (16 g)

2 jajka

25 dkg masła

10 dkg łuskanego słonecznika

szczypta soli

10 dkg suszonej żurawiny

2 łyżki płatków migdałów

5 dkg musli gruszkowego z żelkami

10 dkg rodzynek sułtańskich

Masło stopić w rondelku, pozostawić do przestygnięcia. Słonecznik uprażyć na patelni ze szczyptą soli. Musli rozgnieść na mniejsze kawałki. Jajka ubić z fruktozą/cukrem i cukrem migdałowym do białości. Dodać płatki, słonecznik, żurawinę, migdały i rodzynki. Na końcu wlać masło. Masę dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układać łyżką porcje masy. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na ciemnozłoty kolor  (ok. 15 minut). Z papieru zdejmować, gdy będą letnie.

Smacznego!

file1265716895



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...