Cordon bleu pokombinowany z dodatkami

29 listopada 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Kotlet cordon bleu (ja kupuję gotowe ;))

  • ziemniaki
  • olej sól
  • plastry wędzonej piersi z kurczaka
  • plastry żółtego sera
  • sos (majonez, jogurt, czosnek, dip ziołowy do sałatek)

pomidorki

Smażymy kotleta cordon bleu na złocisto z jednej strony, przewracamy na drugą i kładziemy plaster piersi z indyka i plaster żółtego sera. Smażymy pod przykrywką tak aby ser sie stopił, a pierś się ugrzała (wtedy pięknie pachnie wędzonym). Z ziemniaków robimy frytki. Kotleta i frytki podajemy z pokrojonym pomidorem z sosem ziołowym. Na kotleta też możemy dołożyć trochę sosu.

Nie bardzo zdrowe danie, ale jak smakuje! ( od czasu do czasu nie zaszkodzi)

file1259531632



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz