Cordon bleu pokombinowany z dodatkami

29 listopada 2009,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Kotlet cordon bleu (ja kupuję gotowe ;))

  • ziemniaki
  • olej sól
  • plastry wędzonej piersi z kurczaka
  • plastry żółtego sera
  • sos (majonez, jogurt, czosnek, dip ziołowy do sałatek)

pomidorki

Smażymy kotleta cordon bleu na złocisto z jednej strony, przewracamy na drugą i kładziemy plaster piersi z indyka i plaster żółtego sera. Smażymy pod przykrywką tak aby ser sie stopił, a pierś się ugrzała (wtedy pięknie pachnie wędzonym). Z ziemniaków robimy frytki. Kotleta i frytki podajemy z pokrojonym pomidorem z sosem ziołowym. Na kotleta też możemy dołożyć trochę sosu.

Nie bardzo zdrowe danie, ale jak smakuje! ( od czasu do czasu nie zaszkodzi)

file1259531632



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...