Ciepła ciabatta w wersji green

23 października 2013,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Doskonałe na lunch czy szybką kolację:

składniki (na 4 bułki)
4 bułki ciabatty
sałata rukola ok. 2 garści
zielone pesto (alla genovese)
mozarella 1 kulka
pomidorki koktajlowe ok. 100 g.
8 plastrów szynki parmeńskiej

Przekrawamy ciabattę wzdłuż na pół. Mozarellę kroimy w plastry, pomidorki na połówki albo na 3 części. Na jednej połówce ciabatty kładziemy 2 plastry szynki parmeńskiej, drugą połówkę bułkę smarujemy pesto, kładziemy plastry mozarelli. Tak rozłożoną podpiekam na elektrycznym grillu (z grillem także od góry), ale w piekarniku też pewnie można. Jak ser się zacznie roztapiać, wyjmuję, wkładam kilka pomidorków, sypię do środka rukolę, składam ciabattę i jeszcze dosłownie przez pół minuty podgrzewam. Pycha!

file1382540246



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...