Ciepła ciabatta w wersji green

23 października 2013, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Doskonałe na lunch czy szybką kolację:

składniki (na 4 bułki)
4 bułki ciabatty
sałata rukola ok. 2 garści
zielone pesto (alla genovese)
mozarella 1 kulka
pomidorki koktajlowe ok. 100 g.
8 plastrów szynki parmeńskiej

Przekrawamy ciabattę wzdłuż na pół. Mozarellę kroimy w plastry, pomidorki na połówki albo na 3 części. Na jednej połówce ciabatty kładziemy 2 plastry szynki parmeńskiej, drugą połówkę bułkę smarujemy pesto, kładziemy plastry mozarelli. Tak rozłożoną podpiekam na elektrycznym grillu (z grillem także od góry), ale w piekarniku też pewnie można. Jak ser się zacznie roztapiać, wyjmuję, wkładam kilka pomidorków, sypię do środka rukolę, składam ciabattę i jeszcze dosłownie przez pół minuty podgrzewam. Pycha!

file1382540246



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D