Ciepła ciabatta w wersji green | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Ciepła ciabatta w wersji green

23 października 2013, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Doskonałe na lunch czy szybką kolację:

składniki (na 4 bułki)
4 bułki ciabatty
sałata rukola ok. 2 garści
zielone pesto (alla genovese)
mozarella 1 kulka
pomidorki koktajlowe ok. 100 g.
8 plastrów szynki parmeńskiej

Przekrawamy ciabattę wzdłuż na pół. Mozarellę kroimy w plastry, pomidorki na połówki albo na 3 części. Na jednej połówce ciabatty kładziemy 2 plastry szynki parmeńskiej, drugą połówkę bułkę smarujemy pesto, kładziemy plastry mozarelli. Tak rozłożoną podpiekam na elektrycznym grillu (z grillem także od góry), ale w piekarniku też pewnie można. Jak ser się zacznie roztapiać, wyjmuję, wkładam kilka pomidorków, sypię do środka rukolę, składam ciabattę i jeszcze dosłownie przez pół minuty podgrzewam. Pycha!

file1382540246



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...