Ciasto murzynek wydanie trzecie

13 marca 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Przepis dała mi koleżanka,jest rewelacyjny ,polecam.

Składniki

1 szklanka mleka
1 jajko
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
cukier cynamonowy
3/4 szklanki oleju
1 łyżka dżemu
1/5 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao (najlepiej ciemne)
polewa czekoladowa
orzechy lub wiórki kokosowe

Wszystkie składniki wkładamy do garnka,ucieramy widełkami do piany,na jednolitą masę około 7 min,aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
Dwie blaszki o wymiarach 11×40 cm wysmarować tłuszczem,wysypać bułką tartą.
Piec w 180°C około 60 min(do suchego patyczka)
Polać polewą ,posypać orzechamilub wiórkami kokosowymi.
Ciasto świetnie nadaje się do przełożenia masą.

file1268508939



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...