Ciasto francuskie z gotowanym kurczakiem

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ciasto francuskie z gotowanym kurczakiem

Czas : 40 minut

Składniki :

1 gotowe mrożone ciasto francuskie
1 ugotowane udko z kurczaka ( obrane ze skórki , chrząstek i kości )
1 cebula
2 łyżki oleju
sól
pieprz mielony
1 jajko
1 łyżki utartego na tarce sera Chedar

Na oleju podsmażyć na rumiano drobno usiekaną cebulę .Dołożyć pokrojone drobno gotowane mięso z kurczaka .Chwilę smażyć . Dodać białko z jajka i smażyć aż się zetnie .Osolić i popieprzyć. Ostudzić .
Ciasto przekroić na 8 części .Na 4 części nałożyć farsz .Przykryć 4 pozostałymi kawałkami ciasta ozdobnie ponacinanymi radełkiem do ciasta ( lub paseczkami ciasta ułożonymi w kratkę ).Skleić brzegi. Posmarować żółtkiem .
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia i piec 15-20 minut aż będą złote .

 

nadesłane: Babciagramolka