Ciasto czekoladowo-piernikowe

3 stycznia 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 jajka
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
0.5 szklanki cukru
0.5 szklanki oleju
2 łyżki powideł najlepiej śliwkowych albo jakiś inny dżem
2 łyżki kakao
łyżka proszku do pieczenia
łyżka sody
łyżka cynamonu

łyżka przyprawy do piernika

orzechy włoskie

Wszystkie składniki (poza orzechami) zmiksować dokładnie aż powstanie jednolita masa. Na koniec dorzucić orzechy i przemieszać. Prodiż wysmarować margaryną i wylać ciasto, piec 30-40 minut, po pół godziny sprawdzić najlepiej wykałaczką czy już się upiekło.

Jak trochę przestygnie polać polewą czekoladową i posypać resztą orzechów.

file1262516261



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...