Ciasto agrestowe

29 czerwca 2013, dodał: JoannB
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 200 gram mąki
– 1/2 opakowania proszku
– 200 gram cukru
– 200 gram miękkiego masła
– 6 jaj
– 700 gram dojrzałego agrestu
– cukier puder do posypania
– zapach migdałowy

Agrest opłukać, do większej miski przesiać mąkę z proszkiem, dosypać cukier, dodać masła, jaja, Składniki zmiksować na gładką masę. Ciasto ostrożnie przelać do nasmarowanej formy, na cieście ułożyć agrest. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i piec około 35 minut. Upieczone ciasto posypać cukrem (zimne).



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.