Ciasto agrestowe

29 czerwca 2013,
dodał: JoannB
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 200 gram mąki
– 1/2 opakowania proszku
– 200 gram cukru
– 200 gram miękkiego masła
– 6 jaj
– 700 gram dojrzałego agrestu
– cukier puder do posypania
– zapach migdałowy

Agrest opłukać, do większej miski przesiać mąkę z proszkiem, dosypać cukier, dodać masła, jaja, Składniki zmiksować na gładką masę. Ciasto ostrożnie przelać do nasmarowanej formy, na cieście ułożyć agrest. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i piec około 35 minut. Upieczone ciasto posypać cukrem (zimne).



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...