Ciasto agrestowe

29 czerwca 2013,
dodał: JoannB
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 200 gram mąki
– 1/2 opakowania proszku
– 200 gram cukru
– 200 gram miękkiego masła
– 6 jaj
– 700 gram dojrzałego agrestu
– cukier puder do posypania
– zapach migdałowy

Agrest opłukać, do większej miski przesiać mąkę z proszkiem, dosypać cukier, dodać masła, jaja, Składniki zmiksować na gładką masę. Ciasto ostrożnie przelać do nasmarowanej formy, na cieście ułożyć agrest. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i piec około 35 minut. Upieczone ciasto posypać cukrem (zimne).



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....