Ciastka kręcone przez maszynkę | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Ciastka kręcone przez maszynkę

20 lutego 2013, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do miski.
Zrobić tam dołek i wsypać obydwa cukry-kryształ i waniliowy, dodać wszystkie jajka i żółtka oraz miękką rozdrobnioną na kostki margarynę i masło.
Dokładnie zagnieść ciasto.
Gdy ciasto jest za twarde, to dodać żółtko.
Zostawić w chłodnym miejscu na minimum godzinę, albo lepiej na dłużej.
Po wyjęciu wkładać ciasto do maszynki do mielenia mięsa ze specjalnym metalowym wkładem do wyciskania ciastek.
Piec na złoty kolor.
Gdy ostygną, to można je : polukrować, posypywać kokosem, kolorową posypką, lub dać na nie pasek cienki marmolady.
Smacznego. 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...