Ciastka kręcone przez maszynkę

20 lutego 2013,
dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do miski.
Zrobić tam dołek i wsypać obydwa cukry-kryształ i waniliowy, dodać wszystkie jajka i żółtka oraz miękką rozdrobnioną na kostki margarynę i masło.
Dokładnie zagnieść ciasto.
Gdy ciasto jest za twarde, to dodać żółtko.
Zostawić w chłodnym miejscu na minimum godzinę, albo lepiej na dłużej.
Po wyjęciu wkładać ciasto do maszynki do mielenia mięsa ze specjalnym metalowym wkładem do wyciskania ciastek.
Piec na złoty kolor.
Gdy ostygną, to można je : polukrować, posypywać kokosem, kolorową posypką, lub dać na nie pasek cienki marmolady.
Smacznego. 



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...