Ciasteczka owsiane z pestkami dyni

9 października 2012,
dodał: milky
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
10 dag płatków owsianych
40 dag mąki
10 dag cukru pudru
20 dag masła
pół łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany kremówki
Do przybrania:
1 białko
4 łyżki pestek dyni

Przygotowanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto, odstawić na godzinę do lodówki. Rozwałkować na grubość 1 cm. Małą szklanką wycinać ciastka, a ze skrawków ciasta formować wałeczki, obtaczając nimi krążki. Piec 20 min. w temp. 180 stopni aż się zrumienią.
Pestki dyni podsmażyć na suchej patelni. Gorące ciasteczka smarować białkiem i posypywać pestkami. Ponownie piec – ok. 3 min. Można podawać same albo z białym serem i śmietaną.



FORUM - bieżące dyskusje

ach, te kociaki...
Mój kotek to już senior bo ma 15 lat, zauważyłam że zrobił się...
Czy czytacie Waszym dzieciom?
Polecam książki z cyklu Zaopiekuj się mną. Piękne opowiadanie o pieskach i kotkach. Wzruszające....
Tabletki antykoncepcyjne - bez prze…
Od ponad 5 lat używam jednoskładnikowych cerazzette bez przerwy. Jak dla mnie najlepsze.
Jakie warzywa do zapiekanki?
U mnie cukinia odpada bo dzieci nie lubią. Najczęściej to brokuł, papryka, groszek i kukurydza.