Chrupiąca sałatka w jogurcie

26 maja 2010, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

środkowe jasne liście sałaty masłowej
pomidor malinowy
mała czerwona papryka
kilka rzodkiewek
jajko ugotowane na twardo
klika kuleczek sera mozzarella do sałatek
ogórek zielony
cebulka
3 łyżki jogurtu greckiego
sól
pieprz grubo mielony

Przygotowanie:

– Liście sałaty myjemy i osuszamy, rwiemy. Wrzucamy do miski. Dodajemy porwane kuleczki mozzarelli, obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor malinowy oraz zielony ogórek, jajko i rzodkiewki, także pokrojone w kostkę oraz paprykę, wcześniej umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych. Cebulkę drobno kroimy. Wszystko dodajemy do sałaty
– Całość mieszamy z jogurtem greckim, doprawiamy.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...