Chrupiąca sałatka w jogurcie

26 maja 2010, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

środkowe jasne liście sałaty masłowej
pomidor malinowy
mała czerwona papryka
kilka rzodkiewek
jajko ugotowane na twardo
klika kuleczek sera mozzarella do sałatek
ogórek zielony
cebulka
3 łyżki jogurtu greckiego
sól
pieprz grubo mielony

Przygotowanie:

– Liście sałaty myjemy i osuszamy, rwiemy. Wrzucamy do miski. Dodajemy porwane kuleczki mozzarelli, obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor malinowy oraz zielony ogórek, jajko i rzodkiewki, także pokrojone w kostkę oraz paprykę, wcześniej umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych. Cebulkę drobno kroimy. Wszystko dodajemy do sałaty
– Całość mieszamy z jogurtem greckim, doprawiamy.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...