URODA I ZDROWIE

Chrupiąca sałatka w jogurcie

26 maja 2010, dodał: Aneta Klimecka

Składniki:

środkowe jasne liście sałaty masłowej
pomidor malinowy
mała czerwona papryka
kilka rzodkiewek
jajko ugotowane na twardo
klika kuleczek sera mozzarella do sałatek
ogórek zielony
cebulka
3 łyżki jogurtu greckiego
sól
pieprz grubo mielony

Przygotowanie:

– Liście sałaty myjemy i osuszamy, rwiemy. Wrzucamy do miski. Dodajemy porwane kuleczki mozzarelli, obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor malinowy oraz zielony ogórek, jajko i rzodkiewki, także pokrojone w kostkę oraz paprykę, wcześniej umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych. Cebulkę drobno kroimy. Wszystko dodajemy do sałaty
– Całość mieszamy z jogurtem greckim, doprawiamy.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
Krawat niekoniecznie, ale koszula z długim rękawem owszem.
Czy brać z nim ślub?
Też jestem zdania, że lepiej się wstrzymać niż potem żałować
Naklejki na paznokcie
Na ali jest ogromny wybór tyle że długo się czeka na dostawę
wypadające włosy
Gubiłam mnóstwo włosów przez anemię, zaczęłam suplementować żelazo i używać szamponu do włosów wypadających....