Chłodnik BIO

22 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki na 5 porcji:

500 ml maślanki BIO, młoda botwina z gospodarstwa BIO, 3 jajka ekologiczne gotowane na twardo, warzywa BIO: ogórek, rzodkiewka, szczypior i koper w ilości według uznania, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, cukier do smaku, 200 ml wody, 1 cytryna

Sposób przygotowania:

Młode liście botwinki zaparzamy w 200 ml wody zakwaszonej cytryną, z której uzyskujemy delikatny czerwony barszczyk. Warzywa: ogórek obrany i rzodkiewkę ścieramy na tarce. Szczypior kroimy na drobno. Czosnek ucieramy. Schłodzony barszcz z pokrojonymi liśćmi botwinki i pokrojone warzywa łączymy z maślanką. Mieszamy. Dodajemy sól, pieprz i cukier do smaku. Do całości wkładamy jajka ugotowane na twardo przekrojone na pół. Posypujemy szczypiorem i koprem.


Smacznego!

 

 

na chłodnik zaprasza szef kuchni:

Restauracja BIO Porta 13

ul. Chmielna 13a

00-021 Warszawa

www.porta13.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...